first day praktikal

Hari ni aku bangun awal sangat. .dalam kol 6 lebih gak la. .bangun awal pon sebab excited nak pegi LI. .aku bangun on9 facebook dulu haha. .macam biasa rutin harian kan. .urm on9 ja facebook aku tengok kawan2 aku semua update wall pasal LI ni. .aku pon post jugak hehe. .then aku solat subuh dulu. .dalam kol 7 aku mandi. .da abes mandi aku siap2 then pegi kondo umah sewa budak kelas aku. .saja p melawat kan. .urm mula2 tu akurancang nak p ngan diorang. .tapi takot syarikat tempatkan kami asing2 susah nanti. .so aku naek moto ja la. . dlam kol 7.52 aku sampai kat CPT Compubay Taman Chai Leng Park Seberang Perai. .elok2 da mai tu,haziq ngan zulkhairi budak klas aku da tunggu awal hahaha. .kami pon lepak sampai pkul 8 lebih.tunggu punya tunggu tak mai sorang pon.staff mahupun bos. .kami wat keputusan p breakfast kat kedai mamak. .aku macam biasa la order roti canai telur ngn teh tarik. .perghhhh nikmat hehehe. .then jam da pkol 9. .kami p la kat syarikat tu balek . .tunggu la sampai kul 10.30. .tiba2 ada seorang bangla mai syarikat buka pintu. .kami pon masuk. .masa tu semua staff baru mai. .baru kami tau syarikat ni buka kul 10.30. .tapi dlam surat yg poli antar tu tulis lapor diri pkul 8. .tapi tak pa,kami kna panggil bgi ic kat staff. .then lepas tu bos datang ngn BMW nya. .then dia introduce sorg2 staff kat sana. .then lepas tu kami tros punch card time masuk. .salah sorg staff mai pnggil kami dia sruh cari barang apa yg kami x prnah tau. .so kami amek la apa saja yg ada kat sana hahaha. .then dia explain serba sikit sal benda tu. .urm aku kena wat byk keja gak la. .lekat harga,cabut harga,tukar harga,promote barang2 komputer,jadi cashier,balut free gift g.wah sapa beli kat syarikat ni untung kot. .macam2 free gift ada. .aku tengok ja la. .nak beli duet xda hehehe. .tapi xpa tggu elauan. .baru first day kan. .esok masuk kol 10.30 then balek kol 6.30 hahahhaa tak prnah aku rasa macam tu.tapi xpa nama pon praktikal kan. .sekian penat aku merepek sampai nak demam ha hihihi

jodoh dan cinta

actually aku ni tak percaya sangat pada cinta ni. .
tapi kalau tak percaya. .macam mana nak ada
kebahagiaan kan. .aku bukannya apa. .aku da
takut cinta-cinta ni. .mana taknya aku dah 2 kali
dipermainkan dan ditinggalkan. .sedih gila :(

aku tak suka pompuan yang mata duitan. .nak
harta benda aku ja. .macam dalam radio xfresh
fm tu. .tapi aku percaya pada jodoh. .jodoh ni
ada di mana-mana ja. .kalau kita usaha konfem
ada. .tapi aku lebih percaya kepada ketentuan
Allah

jodoh yang Allah berikan kepada hambanya 
amatlah indah. .so kita kena la accept dan
redha dengan jodoh yang kita dapat. .aku ni
selalu tengok orang lain dating kat tepi pantai
la,shopping mall la. .dan banyak tempat lagi. .

tipu la kan kalau aku tak jeles langsung. .
setiap manusia ada hak masing-masing untuk
cemburu. .tapi cemburu pon biarlah bertempat
. .urm semalam aku ada add seorang gadis ni
kat facebook. .masa tu dalam pukul 11 lebih 
gak la. .then pkul 11.20 dia approve aku. .

aku pon apa lagi. .macam biasa la. .kalau ada
ja kawan baru. .teros post kat wall ucap tima
kaseh approve (^_^) rutin harian aku. .hehe
. .urm then lepas itu gadis tadi ada komen kat
status aku. .then kami berbalas komen. .tiba-
tiba dia inbox aku. .

kami pon chatting la sampai 2 3 pagi. .then
kami minx diri tidor ( uma sendiri ) okay. .
esok tu pulak aku chat ngan gadis tu lagi. .
dia cerita pasal diri dia. .aku pon cerita pasal
diri aku. .da abes story mory. .tiba-tiba dia
ajak keluar jumpa. .aku ni segan sikit tapi
dalam hati mau hehehe (^_^). .

then sampai la kami berbalas bagi no tepon. .
petang tu jugak aku topap dan mesej dia. .
lepas tu lak dia call. .then kami cakap la. .
seriously dia seorang yang happy dan funny
. .aku pon sama jugak. .urm kalau inilah jodoh
yang Allah berikan kepada aku. .aku akan 
jaga dia. .dan sayangi dia

tadi pon dia call aku. .dia kata dia nak luahkan
perasaan dia. .aku rasa cepat sangat. .dia kata
aku seorang yang caring dan baik hati (^_^). .
so kami bercadang untuk kenal hati budi masing
-masing dulu.. urm aku harap dia cinta terakhir
aku. .bak lagu najwalatif perkenalan kami 
bermula di CINTA MUKA BUKU. .thanks
kepada pembaca. .hargailah pasangan anda. .



seharian berjalan

tepat pkol 11.30 am kawan aku tepon.masa 
tu aku tengah berdengkur g hahahaha. .urm diorang 
call banyak kali. .nasib time tu aku tersedar..besa 
la kan on9 fb sampai ke subuh hahahaha..last-last penat. .
urm nak wat cam na kan kat uma ni bosan. .fb ngan 


blogger ja la yang menjadi peneman hidup aku. .
aku ingat diorang call sebab ada information penting. 
.tengok2 diorang ajak aku p bukit bendera. .aku 
pon bangun tidur then teros mandi hehehe..sebab tak


sabarnya..maklum la diorang datang dari jauh semata-
mata nak happykan aku. .lepas ja mandi and pakai 
baju suma. .aku amek kunci moto aku ngan helmet ala-
ala ARAI ahahaha. .sebelum aku keluar emak suruh 
aku makan pulut inti. .aku pon pelik da lama tak makan. .


da la susah nak cari. .pulut inti favourite aku hehehe. .
lepas ja makan aku terus belah dan bagi salam kat emak 
dan adik2. .selalu aku keluar mintak duit kat mak . .tapi 
sebab duit pt aku ada g so aku guna ja la. .aku pon 


bertolak naek la skuter HONDA ICON. .urm diorang 
naek kereta. .aku naek moto ja la. .tapi tak apa la tak
kesa pon hehe. .urm lepas 20 minit macam tu. .aku 
sampai kat bukit bendera. .then jumpa la kawan-
kawan2 aku. .diorang bawak kad matrik. .so tiket 


masuk 4.00. .aku yang tak bawak ni kena la 8.00. .tapi
 tak apa la kan. .sekali-sekala mai sini. .urm orang punya 
la ramai kat bukit bendera tu. .kami naek train untuk 
naek ke atas. .tinggi dia Ya Allah gayat la jugak. .bila
da sampai tu kami pon posing la kat situ. .aku dengan rasa


tak segannya posing ngan payung kaler pink wah!! jambu 
kan. .hahaha aku peduli apa. .urm lepas tu kami melawat 
la tempat-tempat kat sana. .seriously aku cakap boring. .
dalam sejam lepas tu kami wat keputusan untuk p 
GURNEY PLAZA. .ala shopping mall orang-orang kaya. .


tapi kami p sbab nak tengok wayang ja. .urm wayang 
yang kami tengok ialah OMBAK RINDU. .ala yang 
kawan-kawan selalu sangat post kat wall diorang. .cerita
 dia sedih gila kot. .aku hampir nak nangis. .tapi tahan 
ja hahaha. .abes ja wayang. .diorang pon balek uma. .


aku lak p PADANG KOTA menyendiri berseorangan. .
nak wat macam mana kan. .orang tak da gf hahaha. .
aku tak kesa pon yang penting aku dapat releasekan 
tensyen aku. .then malam tepat pkul 9.30 aku balek 
uma. .sebelum balik tu aku ronda-ronda pusing satu komtar. .


habiskan minyak moto hahaha. .urm sambil tu berhenti 
amek pic. .alangkah indahnya PENANG ni. .aku dapat 
nikmati keunikannya. .I LOVE PENANG. .da abes 
ronda aku balek ke umah . .ha apa yang aku merepek 


panjang sangat ni hahahaha. .eh suka hati aku la blog aku 
kan. .tak suka tayah singgah hahaha. .joke ja,jangan terasa
ea. .aku ni stress gila. .but aku chill la. .aku redha ngan
 apa yang terjadi. .ha sampai sini ja la aku cerita. .SALAM :)



peristiwa mengerikan

kisah ni berlaku kat klcc. .

ada sorg mamat ni rajin buat ot,kerja siang malam..
dia baru menetap dok kl. .dia tak tahu selok belok
kat kl..satu malam tu masa dia da abes kerja..dia
naek lif..sebab dia orang baru. .dia tak tahu nak
tekan butang apa dalam lif tu..dia nak turun ke
ground floof..dia tekan G..then lif tu bukan turun
tapi naik sampai tingkat atas skali..dia pon pelik
..da smpai atas tiba2 pintu lif terbuka sendiri..
dia rasa hairan..then tiba2 ada sorg prempuan
cantik rambut hitam pnjang mengurai dan 
berjubah putih masuk dalam lif..then pnti lif 
tertutup..masa dalam lif tu..lelaki tadi rasa 
tak senang hati..bulu roma tiba2 naik..then
bau busuk yg menakutkan dan merisaukan..
lelaki itu panik..tiba2 pompuan tu berkata
maafkan saya encik..saya terkentut!!
HAHAHAHHAHAHAHAHAHA...

peristiwa kena ragut

peragut 1:brhenti bgi saya duit
cik kiah:jgn la.ni saja hrta bnda saya
peragut 2:ah aku peduli apa
peragut 1:nyawa ke duit?
cik kiah:nyawa 
peragut 2:serahkan apa yg kau ada
peragut 1: cepat!!!
cik kiah:amek la semuanya
peragut 2:macam ni la.tak yah susa
h2 kn
peragut 1: ada apa dalam beg mk cik ni?
peragut 2:jap aku cek..
peragut 1:cepat skit..nanti org awam dtg
peragut 2:argghhhh apa ni patung angry bird ja
peragut 1:jom weh,aku malu 

lalu peragut2 tadi belah dengan malunya 

cik kiah:HAHAHAHHAAHa tu la nk ragut sangat!!!

demam la pulak

urm semua ni jangkit dari adik aku la..
masa tu adik aku baru balik dari kampung..
tup-tup dia demam..da demam tu tak reti 
lak makan ubat..last-last jangkit kat aku..
hahaha

tapi tak ley gak salahkan adik aku..da 
takdir an,terima ja la..aku start demam
3 hari lepas..masa tu aku baru bangun
tido.aku da lemah tak bermaya..aku
pegang badan aku..

panas gila..then mak nak bawak aku p
klinik..aku ni jenis malas p klinik so dok
uma ja la..ahaha..aku pesan ja air kelapa
kat ayah aku..then petang tu surut sikit..

pastu malam tu pulak,ingatkan demam
aku da baek..mai pulak ngan selsema
n batuk..biasa la tu pakej demam kan..
satu g kelemahan aku takot nak makan 
ubat..

malam tu jugak ayah aku paksa aku
makan ubat..tapi lari masuk dalam bilik
ja hahaha..esok tu ayah aku pegi kedai
beli air hundred plus 1 botol..mak pulak
masak ikan rebus..

ala maklum la kan demam-demam ni nak
makan apa pon tak lalu..tekak ni dok
pahit ja..sampai la nak dekat hari ketiga..
aku da sembuh..hanya minum air hundred
plus ngan makan ikan rebus ja..hahaha
tak payah makan ubat :)

12 December 2011 tarikh keramat,penentu masa depan :)

okay seriously aku suka la exam da abes kan.
tapi pada masa yang sama aku takut la jugak memikirkan 
tarikh 12 DECEMBER 2011 ni.. korang tau ta apa yg penting 
sangat pasal tarikh ni. tarikh ini la penentu masa depan aku..

aku ni da la carry yg kedua.kalau subjek yg aku carry ni
fail lagi,habes la aku.alamatnya GB la. tapi aku tak fkir pon.sebab 2 
minggu berturut2 aku study subjek carry tu..dan bila final alhamdulillah
ok ja (^_^). .tarikh yg aku nak cerita pasal result final exam keluar..

urm paling aku benci kertas final engineering math 3..aku baru nak
wat matrices. tiba2 lecturer tu tarik kertas aku..aku dengan muka
frustnya keluar dari kelas dan mengamuk HAHAHA..tapi tak boley
gak aku nak salahkan lecturer tu. sebab aku sendiri yg tinggal soalan
senang. tapi tapa mintak2 LULUS!!!

yg ni aku nak cerita pasal subjek killer yang aku amek 3 hari lepas..
urm subjek killer yg aku maksudkan ialah NETWORKING dan
MICROPROCESSOR..serious aku cakap budak2 kelas aku suma
tak boley jawab..sebab kitorag baca laen keluar laen..aku dengan
bangga hati mendapat soalan terus bedal yg mana aku tao la..
haha..yg ni pun aku harap LULUS!!!

okay semalam paper last ELECTRONIC CIRCUIT!!
paper ini tak la susah sangat..tapi sebab study last minit kan macam ni la 
jadinya hahaha..tapi tak pa aku da wat sehabes baek kan..yg pnting
aku nak kesemua result final aku LULUS.

TARGET POINTER KALI INI (3 ke atas!! kalau dapat AKJ lagi ok :)



berBBQ di RR bersama kengkawan :)

urm selalu org wat bbq petang or malam macam tu kan..
tapi kitorang pelik sikit..wat bbq pagi2 buta hahaha..
tak pernah dibuat org pon..tapi ktorg peduli apa kan..
yg pnting dpat mkan..yummy yummy..
ktorg brtolak pkul 9 pagi..mula2 plan pkul 8..biasa
la kan janji melayu hahaha..tapi aku berjaya bangun gak..
urm lpas da siap,aku dengan housemate2 aku tros
pergi kat petronas..diorang semua da berkumpul kat sana..
then bila semua da sampai..ktorang gerak,diorang ta tau 
jalan..so aku la jadi gpsnya HAHA..

walaupun aku jadi GPS,tapi sesat gak..
diorang da smpai kat pantai Robina..aku yg tak tau jalan
ni tup2 sesat nak ke SUNGAI PETANI hahaha..
tapi nasib aku ni jenis suka brtnya (kononnya la)..
aku brhenti tepi jalan dan tnya org ramai..then diorang
bgtau jlan..akhirnya aku smpai dlam 1/2 jam gak la kat
pantai Robina tu..tgok2 diorang semua tgah tggu aku..
aku dengan muka selamba wat rilek suda HAHA..

elok2 da smpai tu ingat nk wat kat PANTAI ROBINA..
last2 skali diorang plan nk wat kat RR..so patah balek
ke RR..lpas 15 minit ktorang sampai dan bawak brang2
ke pantai tu..urm bila da smpai tertengok lak permandangan
kat sana..dengan indahnya tak terkata..rugi tak bawak 
tuala ngan baju,,lau tak ley mandi...hehehe
elok2 da smpai tu ingat nak teros wat bbq situ..last2
kena jalan depan lagi sebab tempat tak menarik..HAHA
mengada2 sungguh kawan2 aku ni..aku telan ja HAHA

urm lepas penat berjalan..kami terjumpa satu tempat ni
kat bawah pokok..kami hampar la tikar dan duduk..
then teros wat bara api..dalam 1/2 macam tu api naek
tinggi..so kami teros wat ambil ayam dan bakar..
lama juga la nak tunggu ayam tu masak..tapi tak pa la
kan tggu ja HEHE..sementara menunggu tu kami snap
la pic dulu guna camera aku CANON ja..dan camera
naze NIKON DLSR 3100..tapi tak kesa la sama ja
kualitinya HAHA..kami ni gila posing..urm nak dekat
300 lebih gambar gak la HAHA..mengonon ja semua..

lepas 1/2 jam tunggu ayam pon da masak..so kami 
dengan muka yang menahan laparnya tadi teros makan
TAK INGAT DUNIA hahaha..urm happening gila time
tu..thanks kepada naze,jiha,ijat,sara,apad,alina,shah,
cirah,diqin,azura,zul.ara,dan arif yang telah bekerjasama
bersusah payah wat bbq ni..aku sayang korang..ini
semua kenangan wat aku..aku takkan lupakan..nanti ada
masa g,kita wat lagi k yeppiiiiii (^____^)senyum lebar...

kat bawah ni ada pic kitorang..nak upload banyak2 tak
larat..so upload ja la yang mana ada kan HEHE..















detik kritikal

urm final exam lagi sebulan setengah ja lagi
persiapan apa pOn x wat g.ish trOknya aku
quiz ngn test alhamdulillah da lpas..
tggu result ja..assigment semakin hari bnyak..
tapi mnggu ni Ok skit la,balek awal ja..
stand by mggu dpan kOnfem ada kelas ganti..
nk update blOg pOn xda masa..urm bsy kOt
tapi xpa,mggu ni aku free byk,sO le la nk
update sikit2 an. .:)


terlalu busy

hye kwan2 lama fifi x update blog an. .
urm biasa la,skrang busy ngan study. .
assingment pon semakin hari semakin byk . .
so,xdpat nk update apa2. .hehe
intrnet p0n da lama terminated . .
urm xpa,wlaupun intrnet x da..ley 
pnjam kwan2 pnya bb. . x pon on9
at mcd kn ada wifi an . . urm xtau nk
kata apa da. . so di sini ja la fifi stop. .
salam semua :D







sedihnya diri ini

urm lpas satu,satu masalah. .
tu la aku ni ha nk sngat kat p0mpuan..
last2 aku yg mrana. .urm tapi x pa. .
aku jdikan smua ni pngajaran wat aku. .
kali ni aku nk single btol2 :D . .
skrang dia p0n da ada pkwa. .aih
mlepas lagi aku ni. .urm xpa2 jdoh
xkemana an,insyaallah akan dpat gak . .
urm skrang ni fokus pada stdy dulu :D
couple2 ni tolak tepi,kwan suda hihi. .

dah mula belajar

urm stelah lama tggu pnya tggu..
akhirnya semalam belajar juga..
tadi p0n belajar pasal k0mputer..
netw0rk,server,peer t0 peer..
urm 2 jam d0k blajar psal kmputer 
ja..kepala p0n da serabut ahaha..
urm tapi takpa,sem 3 ni kna pulun
skit la sbab sbjek dia agak difficult..
urm update sikit2 ja,xda idea da :)

i'm c0ming h0me

ha ampa tau x lagu " i'm c0ming h0me " ..ala
yg dirty m0ney nynyi tu la..tpi aku bkan nak crita
psal lagu dia..kali ni aku nak crita bnda len lak..
mksd " i'm c0ming h0me " dlam mlayu adalah 
saya kembali ke rumah kan..aku nk crita ni psal
balek rumah..

ala rumah sewa ja p0n ahahaha..mklumlah cuti 
p0n da nak abes kan..tringat lak dial0g filem kl
gangster tu '' cuti gua da abes br0 ".. ala yg skrang
dpat 10 juta lbih tu..xkan ampa x tg0k..filem tu wah
dsyat gila la hahaha klah gangster laen..aih apa aku
melalut ni..tjuan aku bkan nk crita psal kl gangster..
dah2 wake up fifi,wake up!!!

aku nk habaq mai psal cuti 2 bulan utk bdak2 p0li
da nk abes..sminggu ja g,pastu aku nk balek p0li
wah!!! excited gila ni,mkna xnya rndu k0t ngn kwan2
urm,nsib umah sewa da dpat,klau x d0k bwah jmbatan
la nmpaknya hahaha ( mcm 0rg gila ) ..aku xsabaq nk 
blajaq ni..da msuk sem 3 aku kena pulun t0i2 nk bgi
dpat akj..aku tg0k mber2 aku suma b0ley..xkan aku
xb0ley kan..

actually aku ni jeles ngn dak2 laen yg dpat akj tu..nk 
wat cmna kan??? depa tu rjin,aku ni mlas..klau stdy
last2 mnit tu p0n nk dkat final exam..suma ni pngaruh
dri lpt0p ar ni..tmbah2 ada faceb00k la tweeter la..
tpi aku xle slahkan laman s0sial ni..tjuan dia nk hbugkan
kita ngn kwan2 lama n kwan2 baru..cuma aku ja yg
slah guna..on9 berejam2 pastu merapu sna - sni..

da ada lpt0p guna la wat assgment,ni x wat bnda len..
jdi msuk ja sem 3 ni,aku nk berubah..br0adband aku
nk terminated tr0s..f0cus kat stdy ja..target aku sem 3
akj insyaallah..urm kwan2 suma bgi sk0ngan dan smangat
kat aku..aku ja yg xhrgai depa tu..mak pak aku lgi la siang
mlam d0k d0akan aku..tpi aku ni kecewakan meraka..urm
rsa brsalah aku dbuatnya..

aku hrap cuti ni aku nk abeskan dngan wat kja2 faedah..
pastu msuk sem 3 tmpu pda plajaran n FOKUS hehehe..
urm es0k aku nk amek zul kat jetty,zul ni h0usemate aku..
kami nk d0k umah baru yepiiiiiiii..pstu naze lak..n alpad..
di0rang dtg ngn parents..aku hrap ampa slesa la d0k umah
bru ni..wlaupun x scantik mcm umah sewa kita dulu kan..
urm xpa2 umah cntik ka x cntik t0lak tepi..yg pnting aku
dpa dpatkan umah..s0 kita jga la baek2 k..itu ja la
c0retan aku t0k hari ni..

klau aku merapu tu besa la hahahaha..merapu b0leh
dikatakan h0bi aku 0r rutin harian aku...dah2 heppy
always k tata nti aku crita len di epis0d sterusnya ..........


kepada yg da bca c0retan merapu aku
nah amek c0klat ni maen jauh2 hahahha
sbgai pnghargaan aku kpada k0rg :p

bahasa yg aku dah bljaq dari kwan2 aku

ha kat sini aku nk share ngn ampa psal bahasa2 negeri lain
kwan2 aku d0k ajaq serba skit hahaha..xpa2 kan bahasa
tu jiwa bangsa kan..kita kan dari pelbagai negeri..

ini bahasa kl 0r selang0r dan mksud dia skali :

lek luuuu - rilek la
asal - kenapa
bagai - macam apa
cuak - tak0t
menganjing - perli atau sindir
sengal - b****
mer0yan - mengada2

ini bahasa negeri sembilan 

k0ba - beritahu 0r cerita
eden - saya
ekau - kamu
b0sar - besar

ini bahasa kelantan dan terengganu

r0yat - bgitau
hutang - hutan
makang ikang - makan ikan
peteh - pulun
deragh skit - laju sikit

n byk g la bahasa2 aku tau,xkn nk habaq k0t
smpai bila nak abis kan hahaha..skit2 da la
nk tau cari sndiri kat g00gle
ari0uss . .

5 perkara yg aku suka uat n 5 perkara yg aku x suka uat

pebenda yg aku suka uat -

1. 0n9 faceb00k
2. updates bl0g
3. d0wnl0ad lagu,m0vie and vide0
4. tg0k vide0 kat y0utube
5. cek tweeter

da la tu..nk crita byk g k0t

benda yg aku x suka uat -

1. kluaq shopping ahahaha
2. lepak2 x tentu arah (uang masa)
3. tid0k berlebihan waktu
4. mkan tgah mlam hehehe
5. tg0k tv berjam2

tu ja la..nk cita lbih2 xle sbab private :)

nak speaking sat la,ingat aku x reti ka hehe

t0day i want t0 st0ry ab0ut my life (ceh speaking lak )
0nce a p0n a time,hearing s0me pe0ple l0ud hardly..
this situati0n happening at h0spital..when she want to
chid birth me..she in this st0ry is my m0m la ngee..
my m0m fight with life t0 bear me..my father was 
w0rried l00k my m0m in this c0nditi0n..at the 6.21
a.m (reka ja) my m0ther have a safe birth me..

my father was s0 happy and like me..after that my
father was azan me..i was hearing that.s0 w0nderful
( baby b0ley dngar ) plik2 hahaha..but thats me la..
their give me my name m0hammad afifi bin m0hammad
haji..i was like that ahaaha..

when i was 3 year,i can walk and running ahahhaa..
i als0 can play anything..i can eat.i can sleep..
0f c0z la tid0..kcik2 dulu mmg td0 aih ahahaha...
when i was 6 years 0ld,my father t00k me and send
t0 tadika..at there i see may friends and teacher..
my class is saidina abu bakar as i remember la hihihi..

when i was 7 years 0ld,i have g0 t0 sch00l..i wear
bl0use,tr0users and bag..wah like student c00l..
apa aku mrepek ni hahhaha..whats ever la..i g0
t0 sch00l with my father naek m0t0 t0gether2 ...
cmpuq bahasa hahaha..n then i get many ilmu at 
there..the class i like is music class..i have try t0
play guitar and drum ( tipu sunat )..hahahahha

when i was f0rm 1, i g0 t0 sch00l naek bicycle 
al0ne with my friend..that sch00l very s0cial..
i n0t like that..but i d0nt mind la..i c0me here
t0 learn n study n0t be s0cialism ceh pndai da..
f0rm 2 until f0rm 3,in this i g0t pmr f0rm 3..
hehe..when i was f0rm 4 i g0 t0 technic sch00l..
nak tau mna cari sndiri la ..

at there i take electric c0urse..i learn many ab0ut
eletric heheh..i als0 get many friends 0ther negeri..
my class very sp0rting and my teacher als0..ngee
at there i was learn anything..i g0t h0stel in bl0ck 2
there have warden..warden was very fierce..
my first time experience at h0stel..when i f0rm 5
i g0t spm..very w0rried la..but lastly i succes eheh..

bef0re i waiting result spm..i w0rk att pizza hut...
at there many pizza i kn0w..i als0 be a cashier...
i can make pizza what t0pping i want heeheh..
my manager was kindful..i syukur ab0ut that...
after i g0t result spm at m0nth 3 year 2010..i make
decisi0n t0 c0ntinue my stdy at PSP..at there i learn
many new thing heheehe,i als0 meet many friend..
my lecturer very sp0rting la hehee...xnak ckap byk
that my st0ry..seri0usly i d0nt kn0w t0 speak and
write english but little2 t0 b0ley la hahahaha..tq :)

update yg x berapa sangat ( tak reti ) ahahaha

sbab aku b0san punya psai..aku try la update
bl0g aku..lay0ut dari kaler hitam..aku tukaq kaler
ungu wah cantiknya ( cantik la sgat )..pstu aku
wat slide ph0t0 sndiri ahahha merapu ja..xpa2
blajaq skit2 kan..urm banner aku nk wat xreti..
tggu kwan2 ajaq la..pling x le blah ada lak pntun
ahhaaha...pntun mcam apa g..4 kerat sngat..

hamster tu aku da buang..(kciannya) ahahaha..
apa lgi aku nk update..serius aku xreti bl0g ni..
first time aku wat,tu p0n aku tg0k hat 0rg..
apa2 p0n k0rg mai la singgah k..bl0g aku x 
smp0i mcm k0rg hahahah ( mrendah diri )..
apa2 p0n aku bngga dpat j0in bl0gger p0li
1 malaysia wlaupun bl0g aku x cntik hahaha..
thanks k0rg,aku mrepek apa ni..arghhhhhh

my l0vely teddy bear auuuuuuww ngee



t0mey tak teddy bear ni ngee.. hehehe dia ada nma tau
kwan aku bgi nama ni...SUNSHINE teddy bear aku..
urm mlas la aku nk crita pnjang2..aku bli teddy bear 
ni kat padang besaq perlis..kat sana mcam2 ada..
tpi b0ley lak aku trtarik ngn teddy bear ni...
urm mna xnya dia ni da la cute plus plus t0mey lak
hehehhe...aku tg0k kwan2 aku suma ada tedd bear..
aku p0n tringin gak..walaupun hrga dia xmahal..
tpi aku syg dia..hehehe dia la first teddy bear aku..

aku peminat brun0 mars


ha k0rg kenal x sapa ni..ni la yg d0k t0p
skrang ni..aku mmg mnat dia (0ps silap lak) mksd aku 
mnat lagu2 dia..hehehe first time lagu dia aku dngaq
mmg best k0t dia feat ngn b.0.b lagu n0thing 0n y0u..
pastu mber aku rekemen lagu billi0naire..aku p0n try dngaq..
mmg best la lagu tu..n bapa mnggu lpas tu lak..
mber aku kata try dngar lagu grenade..wah aku dngaq2
mmg best2,tg0k vide0 clip dia kat youtube p0n da semp0i..
n skrang byk da lagu2 dia kluaq antaranya the lazy s0ng..
just the way y0u are,,talking t0 the m00n n byk g la..
klau aku nak crita smpai bila p0n x abes ahahaha..