seharian berjalan

tepat pkol 11.30 am kawan aku tepon.masa 
tu aku tengah berdengkur g hahahaha. .urm diorang 
call banyak kali. .nasib time tu aku tersedar..besa 
la kan on9 fb sampai ke subuh hahahaha..last-last penat. .
urm nak wat cam na kan kat uma ni bosan. .fb ngan 


blogger ja la yang menjadi peneman hidup aku. .
aku ingat diorang call sebab ada information penting. 
.tengok2 diorang ajak aku p bukit bendera. .aku 
pon bangun tidur then teros mandi hehehe..sebab tak


sabarnya..maklum la diorang datang dari jauh semata-
mata nak happykan aku. .lepas ja mandi and pakai 
baju suma. .aku amek kunci moto aku ngan helmet ala-
ala ARAI ahahaha. .sebelum aku keluar emak suruh 
aku makan pulut inti. .aku pon pelik da lama tak makan. .


da la susah nak cari. .pulut inti favourite aku hehehe. .
lepas ja makan aku terus belah dan bagi salam kat emak 
dan adik2. .selalu aku keluar mintak duit kat mak . .tapi 
sebab duit pt aku ada g so aku guna ja la. .aku pon 


bertolak naek la skuter HONDA ICON. .urm diorang 
naek kereta. .aku naek moto ja la. .tapi tak apa la tak
kesa pon hehe. .urm lepas 20 minit macam tu. .aku 
sampai kat bukit bendera. .then jumpa la kawan-
kawan2 aku. .diorang bawak kad matrik. .so tiket 


masuk 4.00. .aku yang tak bawak ni kena la 8.00. .tapi
 tak apa la kan. .sekali-sekala mai sini. .urm orang punya 
la ramai kat bukit bendera tu. .kami naek train untuk 
naek ke atas. .tinggi dia Ya Allah gayat la jugak. .bila
da sampai tu kami pon posing la kat situ. .aku dengan rasa


tak segannya posing ngan payung kaler pink wah!! jambu 
kan. .hahaha aku peduli apa. .urm lepas tu kami melawat 
la tempat-tempat kat sana. .seriously aku cakap boring. .
dalam sejam lepas tu kami wat keputusan untuk p 
GURNEY PLAZA. .ala shopping mall orang-orang kaya. .


tapi kami p sbab nak tengok wayang ja. .urm wayang 
yang kami tengok ialah OMBAK RINDU. .ala yang 
kawan-kawan selalu sangat post kat wall diorang. .cerita
 dia sedih gila kot. .aku hampir nak nangis. .tapi tahan 
ja hahaha. .abes ja wayang. .diorang pon balek uma. .


aku lak p PADANG KOTA menyendiri berseorangan. .
nak wat macam mana kan. .orang tak da gf hahaha. .
aku tak kesa pon yang penting aku dapat releasekan 
tensyen aku. .then malam tepat pkul 9.30 aku balek 
uma. .sebelum balik tu aku ronda-ronda pusing satu komtar. .


habiskan minyak moto hahaha. .urm sambil tu berhenti 
amek pic. .alangkah indahnya PENANG ni. .aku dapat 
nikmati keunikannya. .I LOVE PENANG. .da abes 
ronda aku balek ke umah . .ha apa yang aku merepek 


panjang sangat ni hahahaha. .eh suka hati aku la blog aku 
kan. .tak suka tayah singgah hahaha. .joke ja,jangan terasa
ea. .aku ni stress gila. .but aku chill la. .aku redha ngan
 apa yang terjadi. .ha sampai sini ja la aku cerita. .SALAM :)



3 comments:

  1. untung adik. .
    untung sangat. .
    ala adik tu jalan2
    at perak. .tak ajak
    abg pon :(

    ReplyDelete